Εξαγγελίες Πρωθυπουργού στη ΔΕΘ - Περικοπές στις εργαστηριακές εξετάσεις - Αύξηση στα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης

Οι συνταξιούχοι και όλος ο ελληνικός λαός διαπίστωσαν για ακόμα μια φορά μέσα από την ομιλία του Πρωθυπουργού στην ΔΕΘ ότι στο καλάθι των εξαγγελιών του δεν χωράνε παροχές που θα μας ανακουφίσουν από τις βάρβαρες αντιλαϊκές πολιτικές Ε.Ε. κεφαλαίου αλλά μόνο πακτωλός χρημάτων προς τα μονοπώλια, τραπεζίτες, εφοπλιστές και τους υπόλοιπους της «αγίας αγίας» οικογένειας της πλουτοκρατίας.

            Οι εξαγγελίες του πρωθυπουργού για μείωση ελαχίστων λεπτών στη τιμή του πετρελαίου δεν είναι ικανή να θερμάνει τα λαϊκά νοικοκυριά αλλά αντίθετα θα τα παγώνει και τον χειμώνα που έρχεται. Ο ίδιος εμπαιγμός και με τα φορομπηχτικά μέτρα που όλο το μέλημα της κυβέρνησης είναι οι περιβόητες δόσεις θέλοντας να κρύψει την μονιμότητα των χαρατσιών. Τέτοιες παροχές προς τον λαό!!!

            Παράλληλα με όλα αυτά έρχεται το Υπουργείο Υγείας να εξαγγείλει εφαρμόζοντας την πολιτική της κυβέρνησης, περικοπές στις εργαστηριακές εξετάσεις με αποτέλεσμα η ζωή και η υγεία συνταξιούχων και ασφαλισμένων που πλήρωσαν και πληρώνουν για να έχουν Π.Φ.Υ. να βρίσκεται σε κίνδυνο. Άραγε είναι άσχετο, από αυτές τις πολιτικές στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας, ότι συνεχώς μειώνεται το προσδόκιμο ζωής για τα λαϊκά στρώματα βεβαίως; Η απάντηση μας για ΔΩΡΕΑΝ ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ χωρίς αποκλεισμούς κάθε μέρα γίνεται περισσότερο επίκαιρο και επιτακτικό.

            Όσο αφορά τα όρια ηλικίας για συνταξιοδότηση που έχουν γίνει λάστιχο από τις απαιτήσεις της Ε.Ε. όπως αυτές διατυπώνονται στις διάφορες «βίβλους» γίνεται καθαρό ότι στη σύνταξη οι εργαζόμενοι θα βγαίνουν λίγο πριν από την βιολογική τους εξόντωση και αν έχουν τις προϋποθέσεις που απαιτεί το πολυδαίδαλο ασφαλιστικό σύστημα. Μέλλον δυσοίωνο και αβέβαιο.

            Καταγγέλλουμε όλες αυτές τις πολιτικές και καλούμε συνταξιούχους και εργαζόμενους να ενώσουν τον αγώνα τους για την ανατροπή τους.

            Στις 2/10/2014 είναι μια καλή ευκαιρία με το Παναττικό Συλλαλητήριο των Συνταξιουχικών Οργανώσεων να δώσουμε αγωνιστική απάντηση σε όλα που συμβαίνουν σε βάρος μας.

Κατηγορία: