Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε 19/6/2014 η προγραμματισμένη από τις Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις η Πανσυνταξιουχική Πανελλαδική Συγκέντρωση στην Αθήνα.

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε χθες 19/6/2014 η προγραμματισμένη από τις Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις η Πανσυνταξιουχική Πανελλαδική Συγκέντρωση στην Αθήνα.

            Οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις θεωρούν καθήκον τους να εκφράσουν τα συγχαρητήρια σε όλους τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες που αψήφησαν τα όποια προβλήματα και έδωσαν το παρόν στο αγωνιστικό προσκλητήριο των οργανώσεων τους προκειμένου να υπερασπιστούν τις κατακτήσεις τους από την βάρβαρη επίθεση της κυβέρνησης η οποία δέσμια των εντολών Ευρ. Ένωσης, κεφαλαίου επιδιώκει να εξαφανίσει τις επικουρικές και παράλληλα να μετατρέψει τις κύριες σε προνοιακά επιδόματα.  

            Οι συνάδελφοι από όλη την Ελλάδα: από Κρήτη, Πελοπόννησο, Στερεά, Εύβοια, Ήπειρο, Θεσσαλία, Μακεδονία ήρθαν στην Αθήνα και βροντοφώναξαν «Κάτω τα χέρια από τις συντάξεις μας – Μπορούμε να τους σταματήσουμε». Οι Συνταξιούχοι ένωσαν τον αγώνα τους όπως κάνουν χρόνια τώρα μέσα από τις Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις  του Δημοσίου, του ΙΚΑ – ΟΑΕΕ – ΟΤΑ – ΤΑΕ – ΝΑΤ  – ΕΛΤΑ – ΟΣΕ, ενάντια στις αντιλαϊκές πολιτικές στέλνοντας το μήνυμα ότι ο αγώνας θα συνεχιστεί μέχρι την ικανοποίηση των αιτημάτων μας.

            Με τη συμμετοχή των συναδέλφων από την Αττική που για άλλη μια φορά έδωσαν μαζικά μαχητικό παρόν στη συγκέντρωση αλλά και όσων ήρθαν από 40 και πάνω πόλεις της Ελλάδας στην Αθήνα με περισσότερα από 60 πούλμαν. Η χθεσινή συγκέντρωση δεν μπορεί με τους χιλιάδες διαδηλωτές παρά να μείνει παρακαταθήκη για τους επόμενους αγώνες του λαϊκού κινήματος. Βέβαια δεν παραλείπουμε να τονίσουμε την σημαντική συμμετοχή των εργαζομένων της Αττικής που ανταποκρίθηκα στο κάλεσμα των Σωματείων τους. Από την εκδήλωση πήραν απάντηση όλοι αυτοί που σπέρνουν την μοιρολατρία και την απογοήτευση επικαλούμενη δήθεν αδράνεια του κινήματος των συνταξιούχων και των εργαζομένων και ότι «τίποτα δεν γίνεται…». Η χθεσινή συγκέντρωση έδειξε ότι κάτι γίνεται και για την ανασύνταξη του κινήματος απαραίτητη για παραπέρα επιτυχία του.   

            Οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις απευθύνουν θερμό αγωνιστικό χαιρετισμό σε όλους τους διαδηλωτές οι οποίοι ήταν τριπλάσιοι από αυτή τον Απρίλη του 2013 και τους καλεί να βρίσκονται σε αγωνιστική ετοιμότητα γιατί σύντομα θα καλεστούμε όλοι σε νέους αγώνες ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική Κυβέρνησης – Ευρ. Ένωσης – Κεφαλαίου. Αιτία «πολέμου» οι περικοπές των συντάξεων και την υποβάθμιση του δημόσιου συστήματος υγείας.

Κατηγορία: