Οι Εξαγγελίες του Τσίπρα στη ΔΕΘ για τους Συνταξιούχους

ΑΠΟΛΥΤΗ ΕΝΑΡΜΟΝΙΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ ΠΟΥ ΕΦΑΡΜΟΖΕΙ Η ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ Ν.Δ. ΚΑΙ ΠΑΣΟΚ ΟΙ ΕΞΑΓΓΕΛΙΕΣ ΤΣΙΠΡΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ

 

Με τα όσα εξήγγειλε ο   κ. Τσίπρας  από την Θεσσαλονίκη για το κυβερνητικό του πρόγραμμα, γίνεται φανερό ότι αυτό δεν αποτελεί εναλλακτική λύση σε όφελος του λαού και των τεράστιων απωλειών που έχει υποστεί.  Όσον αφορά τις βάρβαρες περικοπές που έχουν γίνει στις συντάξεις, ανέλαβε όπως δήλωσε, δέσμευση για άμεση αποκατάσταση της 13ης σύνταξης σε όσους λαμβάνουν σύνταξη μέχρι 700ευρώ!    Άνθρακες ο θησαυρός!!!                                                                                                                              

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε, τη 13η σύνταξη θα πάρουν 1.262.920 συνταξιούχοι από 430 ευρώ ο καθένας.  Βέβαια δεν πρόκειται για το δώρο  Χριστουγέννων όπως προβλέπει η νομοθεσία αλλά  για ένα κατά αποκοπή βοήθημα.                                                                                                    

Να λοιπόν πως εναρμονίζονται  οι εξαγγελίες με την  πολιτική  των μνημονίων.                                        Όλους τους υπόλοιπους συνταξιούχους 1.393.510 συνάγεται ότι τους θεωρεί οικονομικά εύρωστους.                                                                                                                           

Οι πίνακες  όμως με τις διαμορφωμένες σήμερα καταβαλλόμενες συντάξεις είναι ο αδιάψευστος μάρτυρας, που δείχνει, ότι ο μεγάλος όγκος των συνταξιούχων βράζει στο ίδιο καζάνι.                                                   Αυτό δεν μπορεί να αγνοηθεί ή να προσπεραστεί  από κανέναν .                                           

Να σημειωθεί ακόμα ότι τα δύο τελευταία χρόνια μόνο από την κατάργηση δώρων και επιδόματος αδείας οι συνταξιούχοι είχαν απώλειες  9,2δις.                                                                                                                               

Να πως νομιμοποιείται   η πολιτική των μνημονίων αφού  δεν  γίνεται κουβέντα και για αυτές τις τεράστιες απώλειες.                                                                                                                        

 Με τον καθορισμό του πλαφόν των 700ευρώ  για να πάρει τελικά  430 ευρώ, ανοίγεται  αντικειμενικά η πόρτα της  του διαχωρισμού  των συνταξιούχων και επαναφέρεται η παλιά γνωστή θεωρία των ρετιρέ και των υπογείων. Να  και εδώ πάλι πως περνάει το πνεύμα και οι στόχοι των μνημονίων. 

                              

Οι συνταξιούχοι αυτή την περίοδο βρίσκονται σε αγωνιστική κινητοποίηση με πρώτο σταθμό την ΠΑΝΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 2 ΟΚΤΩΒΡΗ ΩΡΑ 10.30 Π.Μ. ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΛΑΥΘΜΩΝΟΣ ΚΑΙ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΟ ΜΕΓΑΡΟ ΜΑΞΙΜΟΥ.  

 

ΑΠΑΙΤΟΥΝ: ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΚΟΠΗ ΣΕ ΚΥΡΙΕΣ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ.                          

ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΤΩΝ ΔΩΡΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΠΙΔΟΜΑΤΟΣ ΑΔΕΙΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ.

 

Κατηγορία: