Στις 18 και 19/10/2018 πραγματοποιήθηκε το 22ο Τακτικό Συνέδριο της Ομοσπονδίας.

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ ΙΚΑ

& ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΩΝ ΤΑΜΕΙΩΝ ΜΙΣΘΩΤΩΝ

ΓΡΑΦΕΙΑ: ΣΩΚΡΑΤΟΥΣ 23 – 4ΟΣ ΟΡΟΦΟΣ  105 52 ΑΘΗΝΑ

ΤΗΛ. (210) 52 01 573 - 52 29 442  FAX 210 52 29 907

http://www.osika.gr       E – Mail: osika@otenet.gr

Αθήνα 23/10/2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στις 18 και 19/10/2018 πραγματοποιήθηκε το 22ο Τακτικό Συνέδριο της Ομοσπονδίας. Σε αυτό πήραν μέρος 277 εκλεγμένοι αντιπρόσωποι από 97 Σωματεία.

Το Συνέδριο συζήτησε για τα προβλήματα των συνταξιούχων την πορεία και δράση του συνταξιουχικού κινήματος και έκλεξε το νέο Δ.Σ, της ομοσπονδίας.

Από την εισήγηση και τις τοποθετήσεις των αντιπροσώπων αναδείχθηκαν και συζητήθηκαν όλες οι πλευρές της δράσης των συνταξιούχων  με πλούσιο προβληματισμό και με προτάσεις για όλα  τα δεινά που έχουν προξενήσει οι μέχρι τώρα αντισυνταξιουχικές, αντιλαϊκές κυβερνήσεις καθώς και η σημερινή που συνεχίζει την ολομέτωπη επίθεση στις ρημαγμένες μας συντάξεις, επιδόματα και εφάπαξ.

Το συνέδριο  ενέκρινε και επιβεβαίωσε την ορθότητα του αγώνα χωρίς αναμονές και συμβιβασμούς μέχρι τη δικαίωση των συνταξιούχων τοποθετώντας στην πρώτη γραμμή της πάλης του τα  προβλήματα τους.

Καλεί όλους τους συνταξιούχους να μαζικοποιήσουν τα Σωματεία τους να συμμετέχουν καθημερινά στον αγώνα και  στη προσπάθεια που κάνει η Ομοσπονδία για την μεγαλύτερη ανταπόκριση στις μάχες που έχουμε μπροστά μας από κοινού με την Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα (ΣΕΑ) των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων που πάνω από 20 χρόνια με τις αποφάσεις της βοηθά την ανάπτυξη του διεκδικητικού κινήματος των συνταξιούχων όλων των ταμείων.

Στα πλαίσια των εκτιμήσεων του το Συνέδριο καλεί όλους τους συναδέλφους να συμμετέχουν στις επικείμενες αγωνιστικές κινητοποιήσεις του επόμενου διαστήματος, που προτείνει η ΣΕΑ : Στις 31/10 στην Παγκρήτια συγκέντρωση στο Ρέθυμνο, στις 19 Νοέμβρη στη Θεσσαλονίκη όπου θα πάρουν μέρος η Θεσσαλία, Ήπειρος, Μακεδονία και Θράκη. Στις 20 Νοέμβρη στην Αθήνα με τη συμμετοχή Στερεάς, Ευβοίας, Πελοποννήσου, Νησιών όπως και στις 15/12 στη μεγάλη Πανελλαδική συγκέντρωση των συνταξιούχων στην Αθήνα και πορεία στο Μαξίμου για συνάντηση με τον Πρωθυπουργό που θα συζητηθεί και το θέμα των δικαστικών προσφυγών καλώντας την κυβέρνηση να κάνει υποχρεωτική εκτελεστή για όλους τους συνταξιούχους όποια θετική απάντηση σ’ αυτούς που σπρώχνουν τους συνταξιούχους σε ατελέσφορες αιτήσεις.

Τέλος το Συνέδριο χαιρετίζει την απεργία του εργατικού κινήματος στις 14/11/2018 και καλεί όλους τους συνταξιούχους - εργαζόμενους, τα παιδιά και τα εγγόνια μας να πάρουν μέρος δυναμικά σ’ αυτή, δίνοντας έτσι μία ακόμα μαχητική απάντηση στην αντιλαϊκή – αντεργατική – αντισυνταξιουχική πολιτική της κυβέρνησης.

Το σύνθημα μας «οι συνταξιούχοι δεν σκύβουν το κεφάλι» είναι επίκαιρο όσο ποτέ.

Για Τη Διοίκηση

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                 Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

ΔΗΜΟΣ ΚΟΥΜΠΟΥΡΗΣ                                   ΜΑΝΩΛΗΣ ΡΑΛΛΑΚΗΣ

 

Κατηγορία: