Το Γενικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων καταγγέλλει την πλειοψηφία της Διοίκησης της ΓΣΕΕ και της ΟΙΥΕ

Ανακοίνωση – Καταγγελία

Το Γενικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ και τα Δ.Σ. των Σωματείων μελών της σε κοινή τους συνεδρίαση, καταγγέλλουν την πλειοψηφία της Διοίκησης της ΓΣΕΕ και της ΟΙΥΕ για την προκλητική τους συμπεριφορά απέναντι στα εκατομμύρια των εργαζομένων, που όχι μόνο υιοθετούν πλήρως τα αιτήματα και τα συμφέροντα των εργοδοτών για μείωση μισθών και ημερομισθίων των εργαζομένων, υπονομεύουν τους αγώνες τους.

Ακόμα προωθούν ταυτόχρονα στις Διοικήσεις των οργάνων τους,  τους ίδιους τους εργοδότες όπως η περίπτωση του Δημήτρη Καραγεωργόπουλου όντας ο ίδιος εργοδότης τον εξέλεξαν Πρόεδρο της Ομοσπονδίας ιδιωτικών Υπαλλήλων και εκπρόσωπο του Γραφείου Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων της ΓΣΕΕ.

Οι ευθύνες τους απέναντι στην εργατική τάξη και το κίνημα της είναι τεράστιες, για τον εκφυλισμό των συνδικαλιστικών οργάνων που αυτό με την σειρά του διευκολύνει το πέρασμα της αντιλαϊκής πολιτικής σε βάρος της εργατικής τάξης. Η αποπομπή και καθαίρεση του συγκεκριμένου προσώπου από τα όργανα του συνδικαλιστικού κινήματος είναι το ελάχιστο που μπορούν να κάνουν η πλειοψηφία της Διοίκησης της ΓΣΕΕ και η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων.

Καλούμε την εργατική τάξη της Χώρας και το κίνημα της να παρέμβει μαχητικά ώστε να ξεκαθαρίσει το εργατικό κίνημα από τέτοια φαινόμενα, να πυκνώσει τις γραμμές του ταξικού κινήματος να γίνει κυρίαρχο μέσα στο εργατικό κίνημα ώστε τα όργανα του από εργαλεία εξυπηρέτησης των εργοδοτικών συμφερόντων να μετατραπούν σε όργανα πάλης των εργαζομένων. Σ’ αυτόν τον αγώνα εμείς οι συνταξιούχοι θα είμαστε θερμοί συμπαραστάτες και συμμαχητές.

Το Προεδρείο του Γενικού Συμβούλιου 

 

Κατηγορία: