Για τα 25 ευρώ

Και το χαράτσωμα, σε πείσμα στα περί του αντιθέτου των Πρωθυπουργικών διαβεβαιώσεων του λαού, συνεχίζεται απτόητα. Τούτη τη φορά το νέο χαράτσι επιβάλλεται στα νοσήλια του δημόσιου νοσοκομείου επειδή ο κάθε ένας που θα εισάγετε σ’ αυτό θα πληρώνει 25 ευρώ.

Οι πολύπαθοι συνταξιούχοι, τα φτωχά λαϊκά στρώματα, όλοι μας θα αντιμετωπίσουμε νέα εμπόδια δίπλα στα τόσα άλλα στην υγεία και τη πρόνοια. Εμπόδια που είναι άμεσα συνδεδεμένα με της μέχρι σήμερα αντιλαϊκές πολιτικές των κυβερνήσεων και με το νέο αυτό χαράτσι έρχονται να επιβεβαιώσουν ότι η δημόσια – δωρεάν υγεία που επαγγέλλονται είναι ένας από τους μύθους του Αισώπου.

Βέβαια εδώ δεν μπορούμε να μη σημειώσουμε την εφαρμογή της προσφιλούς τακτικής της κυβέρνησης που προσπαθεί να βάλει ένα τμήμα του λαού απέναντι στο άλλο (βλέπε κοινωνικός αυτοματισμός ή «διαιρεί και βασίλευε») με τα λεγόμενα του Υπουργείου Υγείας ότι τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν θα πάνε για την περίθαλψη των ασφαλισμένων. Εδώ όμως τόσο οι ασφαλισμένοι όσο και οι ανασφάλιστοι πρέπει να αντιληφθούν και «το τυρί και τη παγίδα». Γιατί; Γιατί η κυβέρνηση είναι υποχρεωμένοι να εξασφαλίζει πλήρη δωρεάν δημόσια υγεία και περίθαλψη στο λαό είτε αυτός είναι ασφαλισμένος είτε όχι.

Οι ανασφάλιστοι, τα θύματα της βάρβαρης πολιτικής τους, πρέπει να έχουν πλήρη περίθαλψη και όχι όπως τους κοροϊδεύει η κυβέρνηση κάρτα των 3 – 4 εξετάσεων.  

Ο αγώνας μας είναι για ένα Δημόσιο – Ενιαίο – Δωρεάν Σύστημα Υγείας μακριά από εμπορευματοποίηση και αποκλεισμούς και σ’ αυτόν καλούμε όλους τους συνταξιούχους.

Κατηγορία: