Για την καταδίκη και την απόσυρση του νομοσχεδίου λαιμητόμου των εργατικών-λαϊκών-συνταξιουχικών διαδηλώσεων και αγώνων.

ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ   ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΕΣ   ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ

ΙΚΑ – OAEE – ΔΗΜΟΣΙΟΥ – ΠΟΣΕ ΟΑΕΕ – ΕΛΤΑ – ΟΣΕ –– ΠΕΣ ΝΑΤ– ΠΣΣ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ –ΠΟΣΕΑ ΕΤΕΑΠ – ΕΣΤΑΜΕΔΕ  

Σωκράτους 23 – Αθήνα ΤΗΛ. (210) 52 01 573 -  52 29 442 –ΦΑΞ.52 29 907

E-mail osika@otenet.gr

 

Αθήνα 2/7/2020

Δελτίο Τύπου

Για την καταδίκη και την απόσυρση του νομοσχεδίου λαιμητόμου των εργατικών-λαϊκών-συνταξιουχικών διαδηλώσεων και αγώνων.

Οι συνταξιουχικές οργανώσεις συμπυκνώνοντας την πείρα μιας ζωής από την αγωνιστική δράση του εργατικού-λαϊκού-συνταξιουχικού κινήματος, τη μεγάλη σημασία και τη συμβολή του στην λύση των προβλημάτων τους, καταλαβαίνουν την απαράδεκτη και καταδικαστέα ενέργεια της κυβέρνησης που στόχο έχει να περάσει μια νέα θηλιά στον λαιμό του για να πνίξει την αγωνιστική του δράση.

Το αυταρχικό νομοσχέδιο που κατέθεσε στην Βουλή συγκρίνεται με ό,τι πιο αντιδραστικό, αυταρχικό, κατασταλτικό μέτρο και αστυνομικό εμπόδιο έχει γνωρίσει το λαϊκό κίνημα στην χώρα μας και την καλούμε άμεσα να το αποσύρει. 

Αυτοί που με σχέδιο και μαύρη προπαγάνδα εδώ και χρόνια ενοχοποιούν τους αγώνες και τις διαδηλώσεις πιστεύοντας ότι με μέτρα αυταρχισμού και καταστολής μπορούν να σταματήσουν το κίνημα, τους λέμε ότι κανένας στην ιστορία της χώρα μας αλλά και σε όλον τον κόσμο δεν κατάφερε ούτε θα καταφέρει να το σταματήσει, γιατί αυτή  η δράση και το ιερό πεζοδρόμιο  είναι η μαμή της ιστορικής εξέλιξης.

Κάνουμε γνωστό στην κυβέρνηση ότι αν δεν ακούσει τις φωνές του λαϊκού κινήματος για απόσυρση του, αυτό θα έχει την κατάληξη που είχαν όλα τα αυταρχικά κατασταλτικά αντιλαϊκά νομοθετήματα, να καταργηθεί και αυτό στην πράξη.

Η ΣΕΑ των συνταξιουχικών οργανώσεων καλεί τα σωματεία της δύναμής της να καταδικάσουν αυτή την αντιλαϊκή επιβολή να συνταχθούν στον κοινό αγώνα με τους εργαζόμενους και τον λαό για την άμεση απόσυρσή του. 

Οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις

 

Κατηγορία: