Για τις δηλώσεις του επικεφαλής Οικονομικού Συμβούλου του Πρωθυπουργού Αλέξη Πατέλη

Για μια ακόμη φορά η Κυβέρνηση προκειμένου να αποπροσανατολίσει τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τη νέα γενιά και τον λαό από τις επικείμενες θανατηφόρες αποφάσεις της για την παραπέρα ισοπέδωση σε ό,τι έχει απομείνει από τον κοινωνικό χαρακτήρα της ασφάλισης, ακολουθεί την πεπατημένη του κοινωνικού αυτοματισμού. Επιστρατεύει τα πρωτοκλασάτα στελέχη της που με δηλητηριώδη επιχειρηματολογία προσπαθούν να αντιπαραθέσουν τη νέα γενιά των εργαζομένων με τους πατεράδες και τους παππούδες τους, ώστε να τους καθιστούν υπεύθυνους, γιατί με τις συντάξεις που λαμβάνουν στερούν από τα παιδιά τους τις μελλοντικές τους δικές τους συντάξεις.

Η ΣΕΑ (Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα) των συνταξιούχων καταγγέλλει στους εργαζόμενους, τον λαό και τους συνταξιούχους, ιδιαίτερα στη νέα γενιά,  αυτή τη χυδαία, θρασύτατη πρακτική και τακτική της κυβέρνησης.

Η λαϊκή παροιμία «εκεί που μας χρώσταγαν μας φάγαν και το βόδι» βρίσκει την απόλυτη έκφρασή στις πρακτικές της. 

Αυτοί που μέσα από διάφορα κυβερνητικά σχήματα τη δεκαετία που πέρασε τσάκισαν και ισοπέδωσαν τη ζωή των συνταξιούχων με τις θανατηφόρες περικοπές στις κύριες, τις επικουρικές συντάξεις, την αφαίρεση του ΕΚΑΣ, της 13-14 σύνταξης, των κοινωνικών παροχών για διάφορες θεραπείες, υγεία, φάρμακα. Αυτοί που άρπαξαν με τη βία όλα τα αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων, δεκάδες δισεκατομμύρια για να ανακεφαλαιοποιήσουν τις τράπεζες, όλα αυτά δουλεμένα και πληρωμένα από  εκατομμύρια εργαζομένους, επαγγελματίες, αγρότες για να έχουν μια αξιοπρεπή σύνταξη και περίθαλψη, έχουν το θράσος να μιλάνε και να παρουσιάζονται ως σωτήρες της νέας γενιάς που θα τη σώσουν από την καταστροφή που έφεραν οι πατεράδες και οι παππούδες της. Αλλά ποιος έχει χάσει τη ντροπή να την βρουν αυτοί.

Όσο προσφιλής και  βολικός εάν για αυτούς είναι ο κοινωνικός αυτοματισμός δεν πρόκειται να πετύχουν την αντιπαράθεση που επιθυμούν ανάμεσα στους παραγωγούς του πλούτου για κρύψουν τις ευθύνες που έχουν για το τι έχουν πράξει μέχρι τώρα αλλά και το τι καταστρεπτικό  ετοιμάζουν ειδικά στη νέα γενιά.

Αυτά λοιπόν που προσπαθούν  να κρύψουν δεν κρύβονται όσα ψέμα και αν λένε. Γιατί αυτοί με τις  πολιτικές τους έχουν καταδικάσει τη νέα γενιά στη φτώχεια, την ανεργία, τη μερική απασχόληση, δίχως ΣΣΕ, τη μετανάστευση. Χωρίς σχολειά, υγεία, φάρμακα, και σε λίγο χωρίς κατοικία. Τώρα με τα σχέδια της εισαγωγής της κοινωνικής ασφάλισης στο σύστημα της κεφαλαιοποίησης και τους τρεις πυλώνες  οι συντάξεις θα είναι προνοιακά βοηθήματα γιατί αυτό απαιτούν τα αφεντικά που τους παραδώσατε τα αποθεματικά της κοινωνικής ασφάλισης που αυτοί απαιτούν φθηνή εργατική δύναμη, διότι οι συντάξεις και ο κοινωνικός χαρακτήρας της ασφάλισης τους, είναι βάρος.

Κύριοι της Κυβέρνησης μην επικαλείσθε τα κρατικά χρήματα διότι όλος ο πλούτος που βγαίνει είναι αποτέλεσμα της ανθρώπινης εργασίας,  της άγριας φορολογίας  του λαού  που έχετε επιβάλει παντού και οι συνταξιούχοι πληρώνουν από τις συντάξεις τους, αλλά οι συνταξιούχοι πολλά περισσότερα. Μόνο από τις περικοπές που έχετε επιβάλλει στις συντάξεις τους όλα αυτά τα χρόνια, πληρώνουν 7, 5 δισεκατομμύρια κάθε χρόνο, πέρα από την άγρια φορολογία και τα δεκάδες δισεκατομμύρια που όλες οι κυβερνήσεις αρπάξατε από τα ασφαλιστικά τους ταμεία.

Γι’ αυτό όλοι μαζί θα δώσουμε τη μάχη μαζί με τα παιδιά και τα εγγόνια μας να μην περάσουν τα αντεργατικά, αντισυνταξιουχικά, αντιασφαλιστικά σας μέτρα. 

 

Οι Συνεργαζομένες Συνταξιουχικές Οργανώσεις

 

Κατηγορία: