Δελτίο Τύπου για την υγεία

Στη τελευταία συνάντηση που είχαν οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις με τον Υπουργό Υγείας που αν και πέρασαν 2 μήνες ακόμα δεν απάντησε στο Υπόμνημα μας όπως είχε δεσμευτεί μαζί με τον παριστάμενο υφυπουργό, μας δήλωσε προκλητικότατα ότι «με όσα χρήματα διαθέτουμε τέτοια υγεία προσφέρουμε»!!!

Φυσικά οι εκπρόσωποι των συνταξιούχων του απάντησαν ότι πακτωλός χρημάτων πηγαίνει στις τσέπες των εμπόρων της υγείας με τις πολιτικές των κυβερνήσεων αδιαφορώντας αν οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι βάζουν βαθιά το χέρι στη τσέπη για να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα της υγείας τους μέσα από της δραματικά κουτσουρεμένες παροχές και του ΕΟΠΥΥ.

Οι παραπάνω διαπιστώσεις μας έρχονται να επιβεβαιωθούν από το ίδιο το Υπουργείο το οποίο σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε: 1 δις 246 εκατ. ευρώ πήγαν (από τον ΕΟΠΥΥ) σε ιδιωτικές κλινικές και διαγνωστικά κέντρα και ο χορός καλά κρατεί αφού και από τα ταμεία θα τους δοθούν ακόμα περίπου 2 δις. Η αντιλαϊκή πολιτική τους αυτά τα αποτελέσματα έχει όσο και αν προσπαθούν να την εξωραΐσουν και να μας παραπλανήσουν κάνοντας λόγο ότι «…το 70% του πρωτογενές πλεονάσματος θα κατευθυνθεί προς τους συνταξιούχους…» Να σε κάψω Γιάννη να σ’ αλείψω λάδι!!

Όταν κλείνουν τις μονάδες υγείας του ΙΚΑ, όταν δεν έχουν γιατρούς, όταν τα διαγνωστικά κέντρα του ΕΟΠΥΥ είναι ανύπαρκτα όταν για μια απλή εξέταση αίματος δεν λειτουργούν αντιδραστήρια και τόσα άλλα, τότε φυσικό επακόλουθο είναι η κυβέρνηση να μελετά την πιο ανώδυνη γι’ αυτή εφαρμογή του προαποφασισμένου σχεδίου της για κατάργηση κάθε παροχής από τον ΕΟΠΥΥ και τη μετατροπή του σε αγοραστή υπηρεσιών υγείας από τον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα με ότι αυτό συνεπάγεται σε βάρος των εισφορών μας.

Καταγγέλλουμε αυτές τις μεθοδεύσεις.

Απαιτούμε και το ξαναλέμε, δημόσιο – δωρεάν σύστημα υγείας και δωρεάν φάρμακα απαλλαγμένο από κάθε ίχνος εμπορευματοποίηση και καλούμε συνταξιούχους και ασφαλισμένους να αγωνιστούν για μια τέτοια προοπτική.  

 

Κατηγορία: