Κάλεσμα της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ για το δημοψήφισμα που διοργανώνει η κυβέρνηση

Κάλεσμα της ομοσπονδίας συνταξιούχων του ΙΚΑ

Για το δημοψήφισμα που διοργανώνει η κυβέρνηση

 

Αθήνα 29.6.15

Συνάδελφοι – Συναδέλφισσες

 

Η Διοίκηση της Ομοσπονδίας του ΙΚΑ μπροστά στο δημοψήφισμα που αποφάσισε η κυβέρνηση για την ερχόμενη Κυριακή, καλεί τα σωματεία και όλους τους συνταξιούχους να στείλουν με την ψήφο τους μήνυμα καταδίκης σε αυτούς που με τις αντισυνταξιουχικές αντιλαϊκές τους πολιτικές μας ρίχνουν στον καιάδα.

Το μήνυμα αυτό να είναι σύμφωνο με την αγωνιστική μας πορεία, δράση και  τα αιτήματά μας που ματώνουμε  και  παλεύουμε καθημερινά στους δρόμους του αγώνα, για να καταργηθούν τα μνημόνια οι αντισυνταξιουχικοί, αντεργατικοί, αντιλαϊκοί νόμοι που οι προηγούμενες κυβερνήσεις ψήφισαν για λογαριασμό της Ε.Ε και των αναγκών του κεφαλαίου. Αλλά και της  σημερινής κυβέρνησης που όχι μόνο διατηρεί αλλά έχει καταθέσει πρόταση με νέα βάρη ύψους 8 δισεκατομμυρίων που θα τσακιστεί ότι μας έχει απομείνει.  

Να απαντήσουμε στο παραπλανητικό ερώτημα του δημοψηφίσματος που θέτει η κυβέρνηση με βάση αυτή την πείρα που συσσωρεύσαμε και να πούμε:

  • Ένα δυνατό όχι στην πρόταση τόσο των δυναστών της Ευρωπαϊκής Ένωσης,    Ευρωπαϊκής Κεντρικής τράπεζας, το ΔΝΤ.
  • Ένα δυνατό όχι στην πρόταση της κυβέρνησης.

Και οι δύο προτάσεις φέρνουν νέα ανυπόφορα, καταστρεπτικά μέτρα σε βάρος μας, πάνω σε ότι μας έχει μέχρι σήμερα επιβληθεί. 

Να μην δεχθούμε νέα μνημόνια και μέτρα, να μην μας βάλουν μέσα από τα κάλπικα ερωτήματα στο δημοψήφισμα να τους δώσουμε έγκριση για την συνέχεια των καταστρεπτικών τους πολιτικών ή  να επιλέξουμε δημίους.

Αυτό θα είναι ένα πραγματικό μήνυμα καταδίκης απέναντι  στους πραγματικούς υπεύθυνους που αδίστακτα εφαρμόζουν τις πολιτικές της Ε.Ε του κεφαλαίου και μας  καταδικάζουν στην ανέχεια, την φτώχεια, την δυστυχία.

Μόνο έτσι θα έχει νόημα η ψήφο μας και θα είναι ακόλουθο και συνεπές  της αγωνιστικής μας στάσης, δράσης και πορείας. 

Καλούμε όλους τους συνταξιούχους να εκφράσουν στη κάλπη την αντίθεσή τους αυτή με διάφορους τρόπους, ακόμα βάζοντας μέσα στο ψηφοδέλτιο του δημοψηφίσματος το κείμενο των αιτημάτων μας.

Καλούμε τα σωματεία και τους συνταξιούχους να συνεχίσουν πιο αποφασιστικά των αγώνα για όλα  μας τα αιτήματα. Απαιτούμε από την κυβέρνηση να πάρει όλα τα μέτρα, να ανοίξουν τώρα οι τράπεζες και να καταβληθούν οι συντάξεις μας κανονικά χωρίς περιορισμούς και προαπαιτούμενα σε όλους τους συνταξιούχους.  Οι συντάξεις είναι χρήματα που τα έχουμε πληρώσει και δεν τα χρωστάμε σε κανένα.

 

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

 

Κατηγορία: