Μεγάλη Παναττική Συγκέντρωση των Συνταξιούχων και πορεία στο Υπουργείο Υγείας

Μετά τη μεγάλη Παναττική Συγκέντρωση των Συνταξιούχων και την πορεία τους στο Υπουργείο Υγείας οι επικεφαλείς των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων συναντήθηκαν με τον Υπουργό Υγείας προκειμένου να καταθέσουν Υπόμνημα, αλλά και να αναπτύξουν μέσα από συζήτηση τα αιτήματα των συνταξιούχων πάνω στον τομέα της Δημόσιας Υγείας που λόγω των πολιτικών όλων των κυβερνήσεων βρίσκεται σε κατάσταση υπολειτουργίας.

          Ο Υπουργός αναφέρθηκε στις θέσεις και στους σχεδιασμούς της κυβέρνησης υποστηρίζοντας την πολιτική της που είναι προσαρμοσμένη στα μνημόνια που και η ίδια έχει ψηφίσει και τις δεσμεύσεις που έχει συμφωνήσει με αποτέλεσμα ο μεν προϋπολογισμός να μειώνει ακόμα περισσότερο τα κονδύλια προς την υγεία αλλά, όπως δήλωσε ο Υπουργός, το κενό το συμπλήρωσε η παραχώρηση από τον ΕΟΠΥΥ του συνόλου των εισφορών από εργαζόμενους και συνταξιούχους. Δηλαδή πάλι ο λαός πληρώνει την κατά τ’ άλλα Δημόσια Υγεία – και Δημόσια υγεία δεν έχουμε.

          Όσο αφορά τις απαραίτητες και αναγκαίες προσλήψεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού ο σχεδιασμός της κυβέρνησης παραπέμπεται στις καλένδες της γραφειοκρατίας με αισιόδοξη πρόβλεψη για την πραγματοποίηση τους ακόμα μερικά χρόνια και βλέπουμε…

          Οι εκπρόσωποι των συνταξιούχων αναδεικνύοντας τα σοβαρά προβλήματα της υγείας και την άκρατη εμπορευματοποίηση της από ιδιώτες και κυβέρνηση απαίτησαν την άμεση και σύντομη πρόσληψη ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού καθώς και την πλήρη χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό του Δημόσιου Τομέα Υγείας ώστε να πάψει να υπάρχει η σημερινή κατάσταση που όποιος έχει την δυνατότητα ανταποκρίνεται στις ανάγκες του και όποιος αδυνατεί αλλοίμονο του και έκαναν καθαρό στον κ. Υπουργό ότι αυτές τις πολιτικές αντιπαλεύουν δηλώνοντας ότι δεν θα σταματήσουν να αγωνίζονται για την ανατροπή αυτών των αντιλαϊκών πολιτικών από όπου και αν προέρχονται.

          Τέλος καλούν τους συνταξιούχους στην νέα Πανελλαδική κινητοποίηση στις 15 Δεκέμβρη 2017 στο Σύνταγμα στις 5μ.μ. και απαιτούμε :

-         Άμεση καταβολή σε όλους τους συνταξιούχους των πληρωμένων δώρων μας.

-         Άμεση καταβολή όλων των κύριων, επικουρικών συντάξεων, καθώς και των εφάπαξ και των μερισμάτων που χρονίζουν.

-         Καταβολή των συντάξεων χηρείας με κατάργηση των διατάξεων του νόμου 4387/16.

-         Ανακεφαλαιοποίηση των Ασφαλιστικών μας Ταμείων.

-         Κατάργηση των παρακρατήσεων για την υγεία στις κύριες και επικουρικές συντάξεις.

-         Κατάργηση όλων των αντισυνταξιουχικών- αντεργατικών νόμων και απόδοση σε ό,τι μας έχει αφαιρεθεί.

-         Καταγγέλλουμε και εκφράζουμε την αντίθεσή μας στις νέες θανατηφόρες περικοπές του κρατικού προϋπολογισμού για το έτος 2018.  

Ο δρόμος του αγώνα είναι μονόδρομος μπορούμε να τους σταματήσουμε και να πάρουμε πίσω ότι μας έχουν αφαιρέσει.

 

Οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις 

Κατηγορία: