Με μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε η Παναττική συγκέντρωση των συνταξιούχων στις 25/4

Με μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε η Παναττική συγκέντρωση των συνταξιούχων που είχαν καλέσει οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις στα πλαίσια των αγώνων για την ανατροπή των αντιλαϊκών πολιτικών και νόμων.

          Η πορεία που ακολούθησε στο Υπουργείο Οικονομίας είχε άκαρπη κατάληξη αφού ο Υπουργός δεν ήταν εκεί για να δεχθεί την αντιπροσωπεία των συνταξιούχων όλων των ταμείων. Μετά από αυτή την εξέλιξη η πορεία συνεχίστηκε προς το Υπουργείο Εργασίας όπου και συναντήθηκε η αντιπροσωπεία τους με τον Υφυπουργό κ. Πετρόπουλο.

          Κατά τη συζήτηση που ακολούθησε τέθηκε στον Υφυπουργό η απαίτηση των συνταξιούχων για κατάργηση της προσωπικής διαφοράς που προκύπτει από τον καταδικαστέο επανυπολογισμό των συντάξεων που προκύπτει από το ν.4387/16 (ν. Κατρούγκαλου) και τόνισαν ιδιαίτερα ότι ο αγώνας στρέφεται συνολικά κατά του νόμου, ο οποίος πρέπει να καταργηθεί.

          Στον κ. Υφυπουργό τέθηκαν μια σειρά ζητήματα αναγκαία για την αποκατάσταση των παρανόμως και αυθαίρετων παρακρατηθέντων. Καθώς και ζητήματα φορολόγησης, της άμεσης καταβολής των συντάξεων σε όσους τα δικαιούνται και της απόδοσης της σύνταξης σε δικαιούχους του ΟΑΕΕ που οφείλουν πάνω από 20.000 ευρώ. Ο υφυπουργός απάντησε ό,τι : Από την καταβολή της επόμενης επικουρικής σύνταξης σταματάει η εισφορά για την Αλληλεγγύη και όσοι δικαιούνται επιστροφές αυτές θα εξεταστούν μετά την 21/6/2018 που θα ολοκληρωθεί η συζήτηση για την 4η αξιολόγηση. Για τις Επικουρικές Συντάξεις θα εξεταστεί και θα υπολογιστεί εκ νέου η καταβολή χωρίς αυθαίρετες παρακρατήσεις οι οποίες θα αποδοθούν. Οι εκκρεμείς συντάξεις θα καταβληθούν μέχρι τέλος του χρόνου στο ακέραιο.

Για τους συνταξιούχους του ΟΑΕΕ που έχουν οφειλές πάνω από 20.000 ευρώ  προς τα ταμεία τους και δεν τους αποδίδεται η σύνταξη τους η κυβέρνηση θα εξετάσει σύντομα την απόδοση τους. Κυρίως για της ΔΕΚΟ  θα επανεξεταστεί ο  επανυπολογισμός τους γιατί δεν έχει γίνει με σωστό τρόπο.

Όσοι συνταξιούχοι παίρνουν την σύνταξη τους προσωρινά όταν αυτή εκκαθαριστεί στα ποσά που καταβάλλονται εφάπαξ από την διαφορά η φορολογική τους επιβάρυνση θα γίνεται κάθε μήνα και όχι στο συνολικό ποσό όπως γίνεται σήμερα. 

          Γι’ αυτά τα θέματα ο κ. Υφυπουργός απάντησε ότι θα τα εξετάσει και ζήτησε επί μέρους συναντήσεις.    

          Οι εκπρόσωποι των συνταξιούχων έκαναν καθαρό στη κυβέρνηση ότι ο Μαραθώνιος αγώνας για την ανατροπή των αντισυνταξιουχικών - αντιλαϊκών πολιτικών της θα συνεχισθεί στο επόμενο διάστημα με μεγαλύτερη ένταση με την συμμετοχή των συνταξιούχων στην Εργατική Πρωτομαγιά και στη συνέχεια 15/5 – 25/5 και 19/6 που οι αγωνιστικοί αυτοί σταθμοί αφορούν όλη τη Χώρα και καλούν τους συνταξιούχους να συσπειρωθούν στα Σωματεία τους αγωνιστικά για να ανατραπούν οι αντιλαϊκές – αντισυνταξιουχικές πολιτικές από πού και αν προέρχονται.

 

Οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις

 

Κατηγορία: