Με ψίχουλα δεν μας κοροϊδεύετε

Με ψίχουλα δεν μας κοροϊδεύετε

 

Η κυβέρνηση διά του Πρωθυπουργού προκειμένου να κατευνάσει την οργή των συνταξιούχων και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων, προσπαθεί να μας ρίξει στάχτη στα μάτια με μερικά ψίχουλα όπως έκαναν και άλλες κυβερνήσεις, από αυτά που έχουν αφαιρεθεί διαχρονικά από τις λεηλατημένες συντάξεις μας.

Την στιγμή που έχουν αφαιρεθεί δισεκατομμύρια από τις τσέπες των συνταξιούχων με τις διαρκείς περικοπές. Την 13η, 14η σύνταξη το ΕΚΑΣ, τις κύριες και επικουρικές μας συντάξεις, την αφαίρεση των μερισμάτων μας.

Την στιγμή πού μόνο πρόσφατα με την αφαίρεση του ΕΚΑΣ, το κούρεμα σε εφάπαξ, επικουρικές, μας άρπαξαν ακόμα 700 εκατομμύρια.

Την στιγμή που ο προϋπολογισμός για το 2017 προβλέπει αυτόματο κόφτη και αυτοχρηματοδότηση του ασφαλιστικού που το ύψος φθάνει το 1,6 δις.

Την στιγμή που η εξαφάνιση του ΕΚΑΣ για το 2017 πλησιάζει τα 450 εκατομμύρια που αν λάβουμε υπόψη τις περικοπές από την αύξηση των εισφορών υγείας, τότε η αφαίμαξη φτάνει κα ξεπερνά τα 3.9 δις.

Την στιγμή που οι τράπεζες ανακεφαλαιοποιήθηκαν όχι όμως τα ασφαλιστικά μας ταμεία. Έρχονται να μας πετάξουν πίσω κάποια ψίχουλα και αυτά στην λογική του διαχωρισμού των συνταξιούχων.

Δεν θα σταματήσουν εδώ: Έπονται η περικοπή της «προσωπικής διαφοράς» η εξαφάνιση των επικουρικών και επιδομάτων προς χάριν της δεύτερης αξιολόγησης καθώς η εφαρμογή νέων μέτρων με βάση τα αιματοβαμμένα πλεονάσματα του 3.5% που συζητούν με την εφαρμογή τους πέραν του 2018. Η κυβέρνηση πρέπει γνωρίζει ότι με ψίχουλα δεν ξεγελιόμαστε. Απαιτούμε τώρα και μπροστά στα Χριστούγεννα να καταβληθούν κανονικά τα δώρα μας στο ακέραιο 13η και 14η σύνταξη.

Την επαναφορά του ΕΚΑΣ σε όλους του δικαιούχους.

Την πλήρη αποκατάσταση των συντάξεων μας και ότι άλλο μας έχει αφαιρεθεί.

Καλούμε τους συνταξιούχους να πάρουν μαζικά και αποφασιστικά μέρος στην Πανελλαδική Συγκέντρωση, στις 15.12.16 στις 5μ.μ. στα Προπύλαια και πορεία στο Πρωθυπουργικό Μέγαρο.

 

Οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις

 

Κατηγορία: