Οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις χαιρετίζουν τους χιλιάδες συνταξιούχους που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα τους σε όλη την Επικράτεια

Οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις χαιρετίζουν τους χιλιάδες συνταξιούχους που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα τους σε

όλη την Επικράτεια (Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Χαλκίδα, Λιβαδειά, Λαμία, Καβάλα, Αγρίνιο, Βόλο, Τρίκαλα, Αλεξανδρούπολη, Τρίπολη, Λάρισα, Ρόδο, Γιάννενα Κόρινθο, Καρδίτσα, Άμφισσα, Νάουσα, Κοζάνη, Τύρναβος κ.α.) και έδωσαν το αγωνιστικό παρόν για να υπερασπιστούν το ασφαλιστικό σύστημα αλλά και να απαιτήσουν Δωρεάν Ενιαίο δημόσιο σύστημα Υγείας, χωρίς επιχειρηματική δράση, για όλους τους ασφαλισμένους και ανασφάλιστους, ημεδαπούς ή αλλοδαπούς. Όλοι χρειάζονται ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

Στη συγκέντρωση της Αθήνας οι χιλιάδες συνταξιούχοι όλοι μαζί πορεύτηκαν στο Υπουργείο Υγείας. Η αντιπροσωπεία των οργανώσεων τους συναντήθηκε με τον Υπουργό και συζήτησε για τα προβλήματα που έχουν δημιουργήσει διαχρονικά όλες οι κυβερνήσεις μέχρι σήμερα στον ευαίσθητο αυτό τομέα. Ο Υπουργός αναφέρθηκε στους σχεδιασμούς και τους προγραμματισμούς της κυβέρνησης πάνω στην υγεία με π.χ. προσλήψεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, την κατά 150.000.000 ευρώ χρηματοδότηση των νοσοκομείων για το 2015 και άλλα τόσα για το 2016 κ.α.

Οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις καλούν τους συναδέλφους να πάρουν μαζικά μέρος στις απεργιακές εκδηλώσεις την Πέμπτη 3/12/2015.

Ακόμα καλούν τους συνταξιούχους να βρίσκονται σε αγωνιστική ετοιμότητα για τα δίκαια αιτήματα του συνταξιουχικού κινήματος και τονίζουν ιδιαίτερα ότι με ψίχουλα, όπως αυτά που έταξε ο Υπουργός Υγείας δεν ικανοποιούμαστε. Άλλωστε η κυβέρνηση δεν έχει υλοποιήσει τις υποσχέσεις που μας έχει δώσει.

Οι συνταξιούχοι, οι εργαζόμενοι, ο φτωχός λαός μπορεί και πρέπει να ανατρέψει όλα τα σενάρια που υπάρχουν τόσο για το ασφαλιστικό σύστημα και τον σφαγιασμό των συντάξεων όσο και την κατάρρευση του συστήματος υγείας υπέρ του κεφαλαίου.

 

Οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις

Κατηγορία: