Οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις χαιρετιζουν την Πανσυνταξιουχική συγκέντρωση στην Αττική καθώς και άλλες κινητοποιήσεις που έγιναν σε όλη τη Χώρα

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η Πανσυνταξιουχική συγκέντρωση στην Αττική καθώς και άλλες κινητοποιήσεις που έγιναν σε όλη τη χώρα που κάλεσαν οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις. Παρά τις άσχημες καιρικές συνθήκες οι συνταξιούχοι δήλωσαν παρών κατά χιλιάδες δείχνοντας για άλλη μια φορά ότι οι αγώνες τους και οι ίδιοι είναι παντός καιρού.

          Τόσο οι χαιρετισμοί όσο και η κεντρική ομιλία στάθηκαν πάνω στη πρόταση της κυβέρνησης για την αποδόμηση του ασφαλιστικού. Έκδηλο ήταν το ενδιαφέρον τους για τα όσα ετοιμάζει η κυβέρνηση με την πρόταση λαιμητόμο στο ασφαλιστικό σύστημα και όλοι μαζί φώναξαν το δικό τους ΟΧΙ στα νέα σχέδια που συνεχίζουν τη λεηλασία των συντάξεων παλαιών και νέων αλλά και πολλών άλλων αντιασφαλιστικών πρακτικών που θέλει να νομοθετήσει η κυβέρνηση.

          Οι συνταξιούχοι αποτελώντας ένα συμπαγές μέτωπο κατά των αντιλαϊκών πολιτικών δήλωσαν την θέληση τους να αγωνιστούν για να μη πάει στη βουλή αυτό το έκτρωμα που σερβίρει η κυβέρνηση υλοποιώντας τις επιθυμίες Ε.Ε. και μεγάλου κεφαλαίου.

          Η πορεία που ακολούθησε στο Υπουργείο Εργασίας ήταν μια μαζική και μαχητική διαδήλωση όπως αυτές που ξέρουν πολύ καλά να κάνουν οι απόμαχοι της δουλειάς όχι όμως και του αγώνα. 

          Στη συνάντηση που είχαν οι εκπρόσωποι των συνταξιούχων με τον Υφυπουργό εργασίας του διατύπωσαν το μοναδικό αίτημα τους τη μη κατάθεση του νομοσχεδίου στη βουλή διότι το σχέδιο της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό το θεωρούν απαράδεκτο για συνταξιούχους και εργαζομένους.

          Καλούν τους συνταξιούχους να πάρουν μέρος σε όλες τις κινητοποιήσεις και απεργίες μαζί με τους εργαζομένους για να ανατραπούν αυτές οι πολιτικές.

          Κανείς μόνος του. Ο ένας δίπλα στον άλλο με πίστη στον αγώνα. ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ.

Κατηγορία: