Οι συνταξιούχοι εξαιρέθηκαν από τα προγράμματα Κοινωνικού Τουρισμού.

Η Ομοσπονδία Συνταξιούχων ΙΚΑ καταγγέλλει τη κυβέρνηση που αποφάσισε ότι οι συνταξιούχοι που έχουν υποστεί όλα τα δεινά της καπιταλιστικής κρίσης, όπως άλλωστε και όλος ο λαός, δεν έχουν ανάγκη από διακοπές έστω και τις πέντε μέρες που προσφέρει ο ΟΑΕΔ και τους εξαίρεσε από το πρόγραμμα του κοινωνικού τουρισμού δείχνοντας έτσι την «στοργή» της στη «τρίτη» ηλικία. Πληρώσαμε και πληρώνουμε μια ζωή για τέτοιου και άλλου είδους παροχές όμως συνεχώς διαπιστώνουμε ότι οι συντάξεις μας συρρικνώνονται και το μέλλον τους είναι αβέβαιο αλλά και πετιόμαστε έξω από προγράμματα που ανακουφίζουν τη ζωή μας είτε αυτά λέγονται Δελτία Θεραπευτικά και Λουτροθεραπεία, είτε αυτά του κοινωνικού τουρισμού από ΟΑΕΔ και ΕΟΤ που τόσο ανάγκη τα έχουμε και λόγω ηλικίας… Επιβεβαιώνοντας έτσι τη θεωρεία της περί κόστου γήρανσης!! 
Οι διακοπές είναι δικαίωμα τόσο των συνταξιούχων όσο και των εργαζομένων και με βάση αυτό το αξίωμα δεν δικαιούται κανείς να τους τις αφαιρεί. Δεν ρίξαμε εμείς έξω την «οικονομία της Χώρας» αλλά οι παροχές προς την μεγαλοεργοδοσία και το κεφάλαιο που απλόχερα παρείχαν και παρέχουν όλες οι κυβερνήσεις.
          Επίσης η Ομοσπονδία μας συμπαραστέκεται στον αγώνα των εργαζόμενων στα ασφαλιστικά ταμεία για να προστατέψουν το ψωμί των οικογενειών τους από τους κινδύνους που το βάζουν οι αντιλαϊκές πολιτικές των κυβερνήσεων που εκφράζονται με την απειλή της απόλυσης.
          Δεν φταίει η λεγόμενη «διόγκωση του Δημοσίου» όπως προφασίζεται η συγκυβέρνηση για να περάσει την πολιτική της αλλά η συνεχή αφαίμαξη του προς όφελος των ιδιωτικών συμφερόντων που πιστά υπηρετεί.
          Καλούμε τους συνταξιούχους όλοι μαζί και όχι ο καθένας μόνος του να ενισχύσουν τον αγώνα τους μέσα από τα Σωματεία τους για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων τους αλλά παράλληλα να εκφράσουν έμπρακτα και την αλληλεγγύη τους στους εργαζόμενους των ασφαλιστικών ταμείων ώστε να μην τους πετάξει στο «δρόμο» η κυβέρνηση.  
Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Κατηγορία: