Το 1ο Διεθνές Συνέδριο Συνδικάτων και Οργανώσεων Συνταξιούχων στη Βαρκελώνη 5 και 6 Φλεβάρη

 

 

ΙΔΡΥΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ TUI ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΤΗΣ WFTU

ΒΑΡΚΕΛΩΝΗ, ΙΣΠΑΝΙΑ, 5-6 ΦΛΕΒΑΡΗ  2014

 

Συναγωνιστές και συναγωνίστριες,

Η Παγκόσμια Συνδικαλιστική Ομοσπονδία (ΠΣΟ) και το Συνδικάτο Συνταξιούχων Ισπανίας CSU de (PyJ), με την ιδιότητα του οικοδεσπότη, καλούν το 1ο Διεθνές Συνέδριο των Συνδικάτων και Οργανώσεων Συνταξιούχων, το οποίο θα διεξαχτεί στη Βαρκελώνη της Ισπανίας στις 5-6 Φλεβάρη 2014, προκειμένου να ιδρυθεί η Διεθνής Κλαδική Συνταξιούχων της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας. Η δημιουργία της κλαδικής που θα συγκεντρώνει και συντονίζει τους συνδικαλιστές του κλάδου των συνταξιούχων από όλο τον κόσμο βρίσκεται στο πλαίσιο των αποφάσεων του 16ου Παγκόσμιου Συνδικαλιστικού Συνέδριου, δείχνει την ανοδική πορεία του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος και υπογραμμίζει τη θετική πορεία της ΠΣΟ.

 

Σήμερα, ζούμε σε περίοδο βαθιάς κρίσης του καπιταλιστικού συστήματος. Το κεφάλαιο και οι καπιταλιστικές κυβερνήσεις προσπαθούν να φορτώσουν τα βάρη της κρίσης στις πλάτες των εργαζόμενων και του λαού, γεγονός που έχει τρομακτικές επιπτώσεις για εργαζόμενους όλων των κλάδων, αλλά και για τους συνταξιούχους που βλέπουμε τις συντάξεις μας να μειώνονται, τα δικαιώματά υπονομεύονται, τη ζωή τη δική μας και των παιδιών μας να χειροτερεύει. Οι συνταξιούχοι από απ’ όλο τον κόσμο πρέπει δράσουμε με τον προλεταριακό διεθνισμό που χαρακτηρίζει την ΠΣΟ και να παλέψουμε, ώστε τα βασικά εργατικά δικαιώματα και το δικαίωμα σε μια δημόσια σύνταξη που θα μας επιτρέπει να ζούμε με αξιοπρέπεια να γίνει κατάκτηση σε όλες τις χώρες του κόσμου. Να αγωνιστούμε για δωρεάν φάρμακα, για δημόσια δωρεάν κοινωνική ασφάλιση, για αξιοπρεπείς και δημόσιες συντάξεις.

 

Συναγωνιστές, σας καλούμε με τη συμμετοχή σας και τις προτάσεις να βοηθήσετε κι εσείς στην επιτυχία του Ιδρυτικού Συνέδριου του TUI Συνταξιούχων της ΠΣΟ.

 

Συντροφικά,

 

Γιώργος Μαυρίκος                                                                                                   Κιμ Μπόιξ

Γ.Γ. ΠΣΟ                                                                                              Μέλος Προεδρικού Συμβ.

                                                                                                              ΠΣΟ - CSU PyJ

                                                                                                                            

 

Κατηγορία: